Ana içeriğe atla

Evde Sağlıklı, Kolay, Masrafsız Parmak Boyası Nasıl Yapılır?

MERAKLI MİNİKLER EĞLENCELİ DENEYLER




EVDE PARMAK BOYASI YAPILIŞI 

Merhaba sevgili ponçik ressamlarım. Bu sayıda konumuzun biraz dışına çıkıp deney yapmak yerine  çok severek yaptığınız hatta yaptığımız ( bazen büyüklerde parmak baskı yaparlar 🙈) parmak baskısında kullandığınız boyayı evde nasıl yapacağınızın tarifini vereceğim. Yapması kolay ve masrafsız hem de sizin için daha sağlıklı. Su ve sabunla da kolayca ellerimizden çıkıyorlar. Fakat aynı şeyi kumaş ve mobilyalar için söyleyemeyeceğim o yüzden oynarken dikkatli olalım yoksa annelerimiz çok kızabilirler benden söylemesi. O zaman hadi parmak boyasını yapmak için kolları sıvayalım.

İlk önce Malzemeleri sıralayalım:

Bir bardak un 
4 bardak su
Gıda boyası (istediğiniz renkte)
Tencere
Fırça
Isıya dayanıklı kase 
Kağıt veya farklı bir yüzey

Malzemeler hazırsa artık yapılışına geçebiliriiiz:

İlk olarak tencereye 1 bardak unu ve 1 bardak suyu koyup pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Sonra kalan suyu karışımın üzerine ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım kabarıp yoğunlaşana kadar orta ateşte sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. Ocağın ısısını azaltıp bir iki dakika daha karıştırıyoruz ve sonra karışımı ocaktan alıp ısıya dayanıklı kaseler içerisine boşaltıyoruz. Son olarak kaseler içerisine karışım soğumadan içerisine istediğimiz renkte gıda boyalarını ekleyip homojen dağılıncaya kadar karıştırıyoruz. İşte parmak boyamız hazııır. Kullanmadan önce soğumasını bekleyin ki elleriniz yanmasın. İyi Boyamalar 😊😊

KAYNAK

http://kimyaca.com/saglikli-parmak-boyasi-nasil-yapilir/
http://www.crhospice.org/programs-workshops/grief-art-therapy-for-youth.html

Yazan: Ayşe Betül KAMA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BUZUL ÇAĞI DEVLERİ: MAMUTLAR

NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR  Karnında halen anne sütü bulunan ve bir aylık yavruyken ölen mamut "Lyuba", İngiltere 'nin başkenti Londra'da sergileniyor. (Doğal Tarih Müzesi  'Buzul Çağı Devleri: Mamutlar') Mamut Uzun, kıvrık dişleri ve uzun hortumları ile bir mamut resmine baktığınızda onların fillerin ataları olduğunu anlayabilirsiniz. Mamutlar da diğer pek çok hayvan türü gibi günümüzde yaşamıyor. Fil ailesinden olan mamutların son üyeleri MÖ 1.700 yılında yaşamıştır. Bulunan en eski mamut kalıntıları, 4 milyon yaşındadır. Mamutların ilk olarak Afrika kıtasında ortaya çıktığı ve oradan Avrupa ve Asya’nın kuzey bölgeleri ile Kuzey Amerika’ya yayıldıkları; zamanla soğuğa ayak uydurmuş oldukları düşünülüyor. Mamutların Fiziksel Özellikleri: Mamutların günümüz hayvanlarından çok daha büyük olduğu sanılsada, gerçekte Afrika filinden bile daha küçüktür. Mamut olarak adlandırdığımız “Elephas Primigenius”un yerden omuza kadar olan yüksekliği...

KANIMIZDA NELER VAR

Kanımızda neler var? Düştüğümüzde, elimizi kestiğimizde veya bir yerlere çarptığımızda sık karşılaştığımız kan acaba nelerden oluşuyor bir bakalım. Deney için malzemeler büyük bir kap, beyaz pinpon topları, kırmızı el işi kağıdı ve suda büyüyen kırmızı su maymuncukları. Öncelikle kabımızın içini suyla dolduruyoruz ve kırmızı su maymuncuklarını içerisine atıp şişmesini bekliyoruz. Kırmızı su maymuncukları kana kırmızı rengi veren hemoglobin maddesini temsil ediyor. Bunların üzerlerine beyaz pinpon toplarını ekliyoruz. Pinpon topları kanda az sayıda bulunan büyük ve beyaz renkli akyuvar hücrelerimizi temsil ediyor. Son olarak kırmızı el işi kağıdımızı da küçük dikdörtgenler halinde kesip kabımızın içerisine atıyoruz. Bunlar ise kan pulcuklarımızı yani trombositlerimizi temsil ediyor. Kan pulcukları, kanın pıhtılaşmasını sağlar, pıhtılaşma için gerekli olan proteinleri üretir.Pıhtılaşan kan damarı tıkar ve kan kaybını önler. İşte bu kadaaar bundan sonra kanımızın hangi hücrelerde...

KOKULAR VE ÜZERİMİZDEKİ ETKİLERİ

     KOKULAR VE HAYATIMIZDAKİ ROLLERİ    Burnunuz Bilir.. Koku alma duyusu (veya olfaction) en önemli duyularımızdan biridir ve beynimizin duygu, hafıza ve yaratıcılığı etkileyen kısmında yer alır. Koku alma duyusu 24 saat boyunca çalışır ve hiçbir zaman “kapatılamayan” tek duyudur. Vücudun ilk ve en tanımlayıcı deneme mekanizmasıdır, bir ortamın iyi ya da kötü olduğunu anında değerlendirir. Duyguların iletişimi koku ile yapılabilir. Kokunun ruhsal durum, hafıza, duygular, eş seçimi, bağışıklık sistemi ve hormonları etkilediği yönünde iddialar da bulunmaktadır. Akademisyenler ve araştırmacılar, kokunun en basit tanımıyla istekleri doğrulayan bir ruh hali ürettiği ve bu yüzden etkili olduğu yönünde fikir birliği içerisindedirler. Aristo’nun tanımladığı beş duyudan ikisi olan koku ve tat alma, “kimyasal duyular” olarak adlandırılır ve kimi zaman birbirinden ayrı değil bir tek duyu olarak değerlendirilir. Aldığımız tatların yaklaşık %80’i aslında ...